Nieuws

UITZICHT IN ZICHT; doet u mee?

UITZICHT IN ZICHT; doet u mee?

27 mei 2020 -

Fotograaf Peter van Beek uit de Cederstraat start met zijn stichting een foto-en verhalenproject in deze lastige maanden van 2020. Hij ontving daarvoor steun van het Oranje Fonds.

Het betreft een foto- en verhalenproject voor ouderen en kwetsbare mensen in deze Coronatijd en duurt 2 weken met een raamexpositie in de weken daarna. Het project is eenvoudig en toch een enorme uitdaging.

U krijgt van Peter een fotocamera, u heeft er zelf één, of u gebruikt uw telefoon. Met eenvoudige uitleg leert u anders kijken en mooie foto’s te maken door te letten op kleur, kader, verhaal en emotie.Bekijk artikel


Collectief Zonnedak op de Abeel- en Valkenbosschool – DOE MEE!

Collectief Zonnedak op de Abeel- en Valkenbosschool – DOE MEE!

20 mei 2020 -

De Abeel- en Valkenbosschool gaan samen met de lokale energie coöperatie Haagse Stroom zelf 100% groene stroom opwekken op het dak. Alle ouders en buurtbewoners die in de postcodes rondom de school wonen kunnen hier in mee investeren en krijgen dan energiebelastingkorting op hun eigen rekening.

 Bekijk artikel


Hou van je Huis geeft technisch advies op afstand

Hou van je Huis geeft technisch advies op afstand

06 mei 2020 -

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus zijn alle Hou van je huis-informatiepunten van de gemeente gesloten tot 1 juni. Om bewoners toch te helpen bij het verduurzamen van hun woning geven de technisch adviseurs telefonisch advies. 

 Bekijk artikel


Voorleesexpress zoekt vrijwilligers

Voorleesexpress zoekt vrijwilligers

22 apr 2020 - Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo zorgen we ervoor dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.

Bekijk artikel


Jaarvergadering Bomenbuurt 2020

Jaarvergadering Bomenbuurt 2020

15 apr 2020 -

In alle 39 jaar dat de SBOB bestaat is het nog niet voorgekomen dat een jaarvergadering niet kon plaatsvinden op of kort na 7 april. We missen nu de gebruikelijke goedkeuring van de jaarstukken en de décharge van het bestuur. Dat is ongewenst en daarom willen we het formele gedeelte van de jaarvergadering dit keer digitaal afhandelen.

 Bekijk artikel


Beste bewoners van de Bomenbuurt,

Beste bewoners van de Bomenbuurt,

15 apr 2020 -

Wat leven we in een vreemde tijd. Opeens gaan kinderen niet meer naar school, werken de meeste mensen gedwongen vanuit huis, is de bibliotheek gesloten en gaan de gezellige koffieochtenden niet meer door en kunnen we geen familie of vrienden ontvangen. Het dagelijkse leven ziet er heel anders uit. Zelfs met boodschappen doen op de Fahrenheitstraat, een goede wandeling door de buurt of naar de speeltuin in het Rode Kruisplantsoen: steeds moeten we 1,5 meter afstand houden en daarmee lijkt niets meer eenvoudig. Ik merk het zelf ook. Op het stadsdeelkantoor bruist het altijd van de energie en is het een komen en gaan van mensen. Nu zit er een enkele collega. Maar privé raakt het mij ook zeer, even gezellig bij iemand op bezoek of samen sporten zit er nu even niet in.Bekijk artikel


HAAGSE BIBLIOTHEEK BRENGT BOEKEN THUIS BIJ OUDEREN

HAAGSE BIBLIOTHEEK BRENGT BOEKEN THUIS BIJ OUDEREN

15 apr 2020 -

Veilige thuisbezorgservice voor oudere leden boven de 70 jaar

De bibliotheek Den Haag biedt vanaf maandag 20 april oudere leden de mogelijkheid om boeken bij hen thuis te laten bezorgen. Uiteraard op een zo veilig mogelijke manier, voor zowel medewerkers als klant. Hiermee breidt de bibliotheek de alternatieve digitale dienstverlening uit naar een bezorgservice voor bibliotheekleden van 70 jaar en ouderBekijk artikel


Burenhulpcentrale

Burenhulpcentrale

08 apr 2020 -

Met het oog op het corona-virus en de RIVM-maatregelen heeft ook Burenhulp Segbroek de werkwijze aangepast.

Dit betekent dat wij op dit moment alleen contactloze burenhulp-verzoeken aannemen en uitzetten.Bekijk artikel


Do Good Den Haag van start

Do Good Den Haag van start

01 apr 2020 -

Corona-initiatieven en -hulpvragen op één plek gebundeld
Wie wat wil doen voor Den Haag kan vanaf nu terecht op www.do-good.nu/denhaag. Organisaties én georganiseerde burgers (zogenaamde burgerinitiatieven) kunnen hier hun hulpvraag plaatsen of hun hulp aanbieden. Juist tijdens de coronacrisis!

 Bekijk artikel


Hulp tijdens de Coronacrisis via de gemeente

Hulp tijdens de Coronacrisis via de gemeente

25 mrt 2020 -
Het Welzijnswerk heeft haar werk aangepast aan de nieuwe situatie. Dat resulteert in 3 noodhulplijnen.

1. maaltijdvoorziening

2. boodschappendienst

3. aandachtslijn (bestrijding eenzaamheid)

Voor de 3 noodhulplijnen is inmiddels 1 centraal telefoonnummer opengesteld:
070 2053003

Bekijk artikel


Pagina 1 van 2  >  >>