Nieuws

Meer geld voor omruilregeling vieze dieselauto’s en brommers

Meer geld voor omruilregeling vieze dieselauto’s en brommers

02 sep 2020 - Op Duurzame Dinsdag stelt Gemeente Den Haag €400.000 extra beschikbaar in de omruilregeling voor vieze dieselauto’s en brom- en snorfietsen. Dat maakt wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) vandaag bekend. Dit komt bovenop de eerder aangekondigde €300.000, dat door het succes van de regeling op is. Inwoners die hun dieselauto inruilen krijgen een tegoed van €1.000,-. Het slopen van een brom- of snorfiets levert een tegoed op van €400,-. Hagenaars met een kleine beurs – die in het bezit zijn van een Ooievaarspas – krijgen sinds begin dit jaar €750,- . Wethouder van Tongeren: “Het succes van de regeling betekent dat steeds meer Hagenaars - dit jaar al meer dan 500 - kiezen voor schonere alternatieven van vervoer. Dat is goed nieuws voor iedereen die last heeft van vieze lucht.”

Bekijk artikel


Altijd al willen staan in de schoenen van een kunstenaar?

Altijd al willen staan in de schoenen van een kunstenaar?

10 aug 2020 -

Gebruik dan deze vakantie en maak je eigen kunst. In de 6 weken zomer. Dit mag echt van alles zijn. Van foto, klei, grafitti, rap, dans en ga zo maar door!

Maak van je eigen verhaal Kunst.Bekijk artikel


Inschrijvingen Energie uit de Wijk Challenge geopend

Inschrijvingen Energie uit de Wijk Challenge geopend

05 aug 2020 - Er zijn al veel wijken, buurten en straten in Den Haag waar bewoners met elkaar plannen maken of nadenken over mogelijkheden om hun eigen omgeving duurzamer te maken. Aan energie, creativiteit en enthousiasme ontbreekt het meestal niet maar toch blijven sommige van die initiatieven steken in de ‘planfase’. Om ondernemende bewonersgroepen in Den Haag te helpen hun eigen buurt echt een stap verder te brengen en de overstap te maken naar schone energie komt wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid & Energietransitie) met de 2e editie van de ‘Energie uit de Wijk Challenge’. Ook dit jaar is er weer €500.000 beschikbaar. Inschrijven kan vanaf vandaag.

Bekijk artikel


Samen spelen

Samen spelen

05 aug 2020 -

Samen spelen willen we toch allemaal!

Dat vinden de kinderen die Mayla Huizinga begeleid ook, daarom heeft zij namens deze kinderen, die rolstoelgebonden zijn, een vraag ingediend bij de Gemeente.
De vraag luidde; Waarom er geen speel mogelijkheden zijn voor gehandicapten en dan met name voor rolstoelgebonden kinderen.Bekijk artikel


Kleinschalige evenementen onder voorwaarden mogelijk in regio Haaglanden

Kleinschalige evenementen onder voorwaarden mogelijk in regio Haaglanden

22 jul 2020 -

Kleinschalige evenementen worden in de Veiligheidsregio Haaglanden weer toegestaan. De verruiming van de coronamaatregelen maken dat vanaf 1 juli mogelijk. Uitgangspunt bij het verlenen van vergunningen voor deze evenementen is dat organisatoren zorgen dat de veiligheid, waaronder het naleven van de geldende richtlijnen van het RIVM, (aantoonbaar) kan worden gewaarborgd. De organisatoren zijn zelf verantwoordelijk voor het toezien op- en het handhaven van de maatregelen tijdens het evenement. Onveranderd is dat evenementen die vóór 1 juli gepland stonden worden verplaatst naar 2021. Deze evenementen kunnen dit jaar niet plaatsvinden, zo besloot de veiligheidsregio al in maart van dit jaar.

 Bekijk artikel


Bomenbuurt Wijkwandelingen

Bomenbuurt Wijkwandelingen

08 jul 2020 -

Wandel mee door de Bomenbuurt en ontdek wat je als bewoner allemaal voor elkaar kunt krijgen! De wandeling duurt ongeveer een uur. Heb je speciale verzoeken, laat het aan ons weten.

Hans Verboom en Ineke Mulder nemen je mee langs markante plekken en ondertussen kun je ze het hemd van het lijf vragen!Bekijk artikel


UITZICHT IN ZICHT; doet u mee?

UITZICHT IN ZICHT; doet u mee?

27 mei 2020 -

Fotograaf Peter van Beek uit de Cederstraat start met zijn stichting een foto-en verhalenproject in deze lastige maanden van 2020. Hij ontving daarvoor steun van het Oranje Fonds.

Het betreft een foto- en verhalenproject voor ouderen en kwetsbare mensen in deze Coronatijd en duurt 2 weken met een raamexpositie in de weken daarna. Het project is eenvoudig en toch een enorme uitdaging.

U krijgt van Peter een fotocamera, u heeft er zelf één, of u gebruikt uw telefoon. Met eenvoudige uitleg leert u anders kijken en mooie foto’s te maken door te letten op kleur, kader, verhaal en emotie.Bekijk artikel


Voorleesexpress zoekt vrijwilligers

Voorleesexpress zoekt vrijwilligers

22 apr 2020 - Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo zorgen we ervoor dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.

Bekijk artikel